Hitta rätt sommardäck hos Uppsala Gummiverkstad

Uppsala Gummiverkstad hjälper dig att hitta rätt sommardäck för ett säkert väggrepp i både regn och solsken.

Vi på Uppsala Gummiverkstad kan ta fram de bästa sommardäcken för just ditt fordon och dina förutsättningar. Med vår expertis kan vi dessutom leverera dem med en personlig kvalitetsgaranti, så att du kan känna dig trygg med ditt köp. Vi håller noggrann koll på däckmarknaden, och baserar våra rekommendationer på god ämneskännedom och mångårig praktisk erfarenhet.

Kontakta Uppsala Gummiverkstad för allt inom sommardäck

Kontakta oss nästa gång du behöver köpa sommardäck, så hjälper vi dig att hitta rätt däck till ett bra pris. Vi navigerar dig igenom de många olika märken, typer och modeller som erbjuds på marknaden. Och som oberoende däckexpert kan vi garantera dig en helt fristående bedömning vad gäller däck, deras kvalitet och egenskaper.

Rätt däck för rätt årstid

Sommardäck är speciellt utformade för att passa sommarens vägförhållanden. De är gjorda av gummiblandning som ska klara av hög påfrestning och ska ha ett mönster som klarar av att leda bort vatten när man kör på blöta väglag. 

Sommardäckens utformning innebär dock att de slits mycket snabbare än vinterdäck. Och har man dessutom kört med fel hjulinställning eller lufttryck kan de även ha slitits ojämnt. Därför är det viktigt att man regelbundet kontrollera mönsterdjupet så att man vet när det är dags att byta ut dem. Det är godkänt med ett mönsterdjup som går ner till 1,6 mm, men du bör känna till att däckens våtgrepp börjar försämras redan vid mönsterdjup på 3 - 4 mm.


Kontakta Uppsala Gummiverkstad